Röda vägar

Jag vaknar lite frusen tar på mig både långbyxor och fleece. Regnet på natten har gjort att temperaturen kanske krupit ner under +20 grader.
Klockan slår 0700 och vi sätter oss i minibussen som har lite för trånga säten för mina ”långa” ben.

Vi tar oss först fram på asfalt för att sedan åka in på skakiga stenbelagda vägar som det finns gott om här. Vi kommer fram till ett av Centro Cristiano Asistencial Betels (CCAB) fältkontor, där lastar vi om lite saker så som att lämna av mineralvatten till kontoret och lasta på korv och bröd.

Det är nu vi åker iväg ut på den röda jordvägen vackert omgiven av sockerrörsplantage i förgrunden och bergen i bakgrunden, kossorna i vägrenen och motorcykeln som smidigt susar förbi oss och lämnar ett dammoln bakom sig.
Totalt tar resan ungefär en timme från vårt hus och snart ser vi skolan, ett skrivbord och några stolar är uppställda på skolgården. På stolarna sitter några av våra medarbetare från CCAB och runt skrivbordet står barn, på papper skrivs barnens namn, ålder och klass.
Vi svänger in och stiger ur minibussen för att ha en kickoff (som man lite checkt skulle säga i Sverige) för barnen som börjar ett nytt läsår efter ett långt sommarlov.

Vi delar upp barnen i lag och låter dem tävla mot varandra, hoppasäck, volleyboll med vattenballonger, äta torrt bröd och vissla, och smälla ballonger? Stämningen är hög och sist serveras korv med bröd och dricka innan prisutdelning och höga skrik kommer från vinnarna amarillo, amarillo, amarillo!

Sedan sätter vi oss på nytt i minibussen med lite för trånga säten, glada men trötta…

Victor

20140221-185126.jpg