Den vanliga dagen

Så här ser en vanlig vardag ut just nu: Kl ringer vid 6 för att kl 7 är det dags att börja jobba. Man får ju i alla fall en härlig morgon promenad, lite lagom varmt och det är så där en kvart till jobbet så det är perfekt. Plus att folk vid den här tiden ofta sitter och dricker mate (varmt och liknar te men ändå inte) utanför huset slash jobbet (samma hus ganska många gånger) så det blir ju alltid nåra att le mot och hälsa på.

Mitt jobb är ett byutvecklings projekt. Vilket betyder att vi har läxhjälp/”skolverksamhet” som också hjälper till att skapa kontakt med familjerna. Lärarna besöker varje elev en gång i månaden. Och i projekt ingår också hälsoupplysningsdagar för hela familjerna och barnuppfostran och lite allt möjligt av den sortens bra saker.

För mig så består jobbet av att dels vara dagis lärare dels vara ”privat” mattelärare. Och så är jag den där konstiga vuxna som kommer från ett land långt långt bort och inte äns talar deras språk, guarani, utan bara lite spanska, som för många är ett andra språk, men ändå springer runt och leker och busar med dem. Så det är rätt goa dagar även om jag måste göra min promenad tre gånger till på dagen men då i stekande hetta så att man går långsammare inte bara för att inte bli svettig, det blir man ändå, utan för att det är jobbigt att gå snabbt.

Så det är ju rätt så nice. Och man får ju varje dag lära sig mer spanska och lite guarani av barnen och det är ju fint. Utmanas i hur jag ska bemöta de olika barnen på deras nivå både kompis lära kännandet och hur man ska göra för att de ska lära sig mer i skolan. Det finns ju så mycket som är roligare en siffror som man inte förstår eller bara att få alla att känna sig trygga.

Lev väl och Guds välsignelse på er
/Michael

20140314-185702.jpg