Arkivet…

Nu gäller det att få in barnen i arkiven… Nej vad är det jag skriver, självklart är det inte barnen som ska in i arkiven utan deras dokument.

Det är pärmar av papper från projekten som ska sorteras in i mappar, en mapp för varje barn. Det är tidsödande men så viktigt. Den där lilla detaljen som vi så ofta glömmer och kanske inte vill ha, det administrativa.

Men så sitter jag här i Paraguay i staden Coronel Oviedo på Centro Cristiano Asistencial Betels (CCAB) huvudkontor med just de där administrativa uppgifterna. Jag av alla, det kanske jag inte trodde på innan jag åkte men man upptäcker mer och starkare sin karaktär hur mer man lever och provar saker.

Min uppgift är att göra en mapp för ett nytt barn i projektet en mapp som alla dokument ska in i allt från kopia på personbevis till kopior på brev och kort som skickas mellan barnet och faddern men också lite annan nödvändig information om barnet.

Det låter kanske inte så svårt och nej det är det inte, men tidsödande. Det ska letas i listor för att hitta det specifika nummer ett barn har i den här fadderorganisationen (och för den delen också se att de är inskrivna i databasen korrekt) och skrivas på mappen tillsammans med namnet på barnet och projektet barnet går på. Sedan ska pappren in och skrivas upp i mappregistret.
Varje mapp tar alltså en stund. Men så viktigt det är, det är en del av deras struktur.

Så nu är de där, alla på rätt plats barnen på projekten och mapparna i skåpen. Skönt

//Victor Holm