Världen i en mage

Okej, nästan två månader sedan jag kom hem och detta inlägg har legat där och väntat så snällt. Dags att ta mig i kragen! Men var i hela världen ska jag börja? Orden fastnar nånstans, inte på tungspetsen eller i halsen utan nånstans nere i magen. Inte ens familjen eller vännerna har fått höra så värst mycket av dem för om man inte börjar dra och locka fram dem så stannar de där nere i det varma, goa och myser med fil och duntäcken.

Två månader och livet rullar på. Gamboula landar ibland i Uddevalla, som idag när det var sånt där löjligt duggregn som tränger igenom allt, även fast det ju kommer så lugnt och försiktigt. Tänker på hur lustigt det är, skillnaderna mellan löjligt duggregn och dedär totala hällregnet som ibland överraskade oss i Gamboula. Det får mig att tänka på den söndag som det regnade så hysteriskt men vi ändå beslutande oss för att tappert gå till kyrkan (en timme sent). Kombinationen regn, lerväg och flipflops ledde till att vi fick ”tvätta” fötterna i en av de stora pölarna utanför kyrkan innan vi gick in. Så underbart att få bli som en femåring igen!ImageTyp enda bilden på regn. Inte så jätteroligt men föreställ er galet högt trummande mot plåttaket och att rätt in i denna scen stå och försöka tvätta fötterna.

Men som sagt, det landar här ibland. Det som slår mig här hemma är kanske egentligen inte det jag trodde jag skulle reagera på. Det är inte så värst mycket de sjukt stora mataffärerna eller alla saker man kan konsumera. Visst, det är verkligen annorlunda men det visste jag ju innan. Jag har inte glömt bort hur det är hemma under de sex månader vi varit borta. Visst, första gången jag handlade själv i en mataffär tog jag lite förvirrat med mig korgen efter jag hade lastat ut varorna innan den fina kassörskan informerade mig om var jag kunde lämna den. Kan dock säga att det inte har skett fler gånger efter den incidenten.

Gamboula i Uddevalla. Människorna, minnena, det roliga och det jobbiga. Allt finns där i nån salig mix i magen och även om jag i detta nu inte vet exakt hur det kommer påverka livet eller framtiden så kommer det ju garanterat göra det på något sätt. Den som lever får se helt enkelt. Till dess tänker jag att jag njuter av duggregnet och gläds åt den fantastiskt bra infrastrukturen i vårt land. Over and out.