FAITH

Hej!

Mitt namn är Sofie och detta är mitt första inlägg på StepOut bloggen. Imorgon kommer jag att åka till Yaoun’e i Kamerun. Där ska jag vara lärare till familjen Carlssons näst äldsta barn.  Vill du veta mer om familjen Carlsson kan du läsa på deras blogg: http://carlssonsblogg.wordpress.com/

bild (3)I need to have faithin my own ability, I need to have faith in the goodness of people but most of all I need to have faith in Jesus!

Bilden ovan är på en ring jag fått av mina föredetta kollegor och en bra påminnelse om att jag behöver ha tro för att ta mig igenom detta. Utan min tro på Jesus skulle jag troligtvis inte göra den här resan. Genom hela processen har han lett mig på olika sätt och det är skön att veta att jag inte gör det här själv.

Det började med ett sms från min bror och en längtan om att rucka på mitt svenssontänk,mina svenssonvärderingar och min svenssonvardag och nu är det min sista dag i Sverige på flera månader.

Jag hoppas och tror att tiden i Afrika ska förändra mig, ge mig ett större perspektiv på världen och det verkligen viktiga i livet. Äventyret har redan börjat (med mer förberedelser än jag kunnat föreställa mig) och imorgon är det dags ta sig an nästa utmaning – kontinent förflyttningen :).

bild (2)Jag och min packning hemma hos mamma och pappa i Tobo. Imorgon bär det av weee!

Jag ska göra mitt bästa för att hålla er uppdaterade om mina strapatser.
Guds Frid!
/Sofie