fyra månader och tretton dagar.

Vissa dagar känns dessa siffror som en evighet. En evighet sen jag kom tillbaka till Sverige men inte riktigt hem, det ter sig så långt ifrån mina värderingar. 

Men jag har i alla fall varit här i Sverige i lite över fyra månader, börjat arbeta på ett äldreboende och inser att förra året vid denna tiden var jag snart på väg till platsen som ligger djupt i mitt hjärta – Gamboula. Det finns inte en enda dag då jag inte tänker och saknar den biten av mitt liv. Livet i CAR. Och det går nog inte ens två dagar förrän jag inser att jag har verkligen ingen koll på hur livet för mina vänner där nere är. Jag önskar att jag kunde göra mer, kämpa mer med dessa fina människor som är en del av mig. Jag önskar att jag fick ta deras smärta. Och jag önskar av hela min själ att jag får se dem i verkligheten igen.

Mitt liv här hemma i Sverige rullar på och det känns som att sommaren har varit för kort. För det mesta är det jobb, tågresande, ”hejdå- fika”  för vänner som flyttar och min framtid ter sig lite oviss. Men på något vis så känner jag ingen större panik över det. Kanske har mina vänner från Afrika givit mig lite mer ro och ett sunt tänkande att ”vi får tar en dag i taget, det löser sig när tiden infinner sig”.

Men nu är ni ett nytt gäng som ska ut runt vår jordglob, runt alla dessa världsdelar. Och även då ni finns på helt olika områden så glöm inte bort att uppmuntra varandra. Uppmuntra och be för varandra. Det finns en sådan styrka i det.

Se denna del ur ditt liv som kommer, som en lärdom. Lär dig och ta till dig av det du får, behåll det och be för det du är med om. Gud hör din minsta lilla viskning. Han går aldrig förbi dig.

Jes 40: 28- 31
”Vet du inte, har du inte hört att Herren är en evig Gud,
som har skapat jordens ändar?
Han blir inte trött och utmattas inte,
hans förstånd kan inte utforskas.
Han ger den trötte kraft och
ökar den maktlöses styrka.
Ynglingar kan bli trötta och ge upp,
unga män kan falla.
Men de som hoppas på Herren får ny kraft,
de lyfter med vingar som örnar.
De skyndar iväg utan att mattas,
de färdas framåt utan att bli trötta.”  

 Guds rika välsignelse över dig. 

– Sofie Andersson.