Bienvenidos a Paraguay!

Tisdagen den 2 september satte vi oss på flyget som skulle ta oss på ett äventyr i Sydamerikas hjärta, Paraguay. Resan var lång och innebar många timmar i sittande läge, dels på flygplanen men också på flygplatser och i bil. Efter mellanlandningar i München och Sao Paolo kom vi fram till den brasilianska gränsstaden Foz de Iguacu. Där välkomnades vi varmt av två medarbetare från CCAB med orden ”Bienvenido a Paraguay!”. Vi väntade in Anna-Maria Jonsson som är regionhandledare för Sydamerika på EFK. Därefter följde en 4 timmars bilfärd till CCABs bas i Coronel Oviedo. Ännu en gång blev vi varmt välkomnade, denna gång av vår Paraguayanska mor samt chef Angelina, med orden ”Bienvenido a Paraguay!”. Efter de orden kommer vi inte ihåg så mycket mer än att vi crashade i våra sängar, i det som ska bli vårt hem ett par månader framöver.

De första dagarna har vi åkt runt och introducerats till platser där CCAB arbetar och de person som leder arbetet. I lördags åkte vi till huvudstaden, Asuncion, för att delta i en demonstration för barns rättigheter samt mot våld och utnyttjande av barn. På vägen tillbaka till Coronel Oviedo kastades vi in i ett fantastiskt oväder med en mängd blixtar och vatten vi sällan skådat. Himlen var totalt kolsvart och det blev natt kl 4 på eftermiddagen. Och mitt i denna relativt mysiga hemfärd ljuder från baksätet återigen orden ”Bienvenido a Paraguay!”.

I söndags gick vi till kyrkan och fick delta i en mycket god gudstjänst. Det är skönt att få känna sig hemma i en församling. Trots våra olikheter i både hudfärg och språk, så sammanfogas vi genom vår tro på Jesus Kristus. Efter gudstjänsten kom flera unga vuxna fram och var nyfikna på oss. Vi kände oss direkt som en del av gänget. På kvällen bjöds vi in att umgås med Angelinas son, vår ”bror”, och hans tjej. Vi satte en tid då vi skulle vara redo att plockas upp och ca en timme efter vi var redo släntrade dem in. Återigen ljöd orden inom oss ”Bienvenido a Paraguay!”.

De kommande två veckorna kommer innebära intensiva studier i Spanska under handledning av vår lärare Roberto. Men redan nu rör vi oss relativt fritt och språkar med både händer, fötter, ögon och en något trög spansk tunga.

När vi skriver vårt nästa inlägg kommer vi befinna oss mitt i våra arbetsuppgifter inom CCAB. Just nu vet vi lika mycket som ni vad de kommer innebära, men det är med nyfikenhet och stor förväntan som vi närmar oss detta.

Benediciones de Paraguay

//Adan II y Victor III,   Paraguay (Adam efter den första Adam och Victor efter en medarbetare på CCAB samt en f.d Step Outare)

IMG_1138

Den paraguayanska solnedgången möter oss på vägen till vårt nya hem, Coronel Oviedo.

IMG_20140905_103542

En av de skolklasser i staden Villarica där CCAB arbetar.

IMG_1187

Vår paraguayanska ”mama” tillika chef och handledare, Angelina, framför CCABs minibuss. (plus Adams inklippta huvud?)