Två dagar med våra småsyskon på House of Hope

Söndag- måndag spenderade vi på House of Hope. Vi flyttar dit om en månad men vi fick inbjudan att vara med på ett läger de hade där. Och det var vi inte sena att tacka ja till.
Jag hängde inte riktigt med på vilka det var för men tror att dat var barn från ett annat hem som var där tillsammans med House of Hope och House of Grace. House of Grace är ett annat skolhem i närheten av Chiang Mai som Khun Tasnee (föreståndare) också har varit med och startat.
Vi kom dit i söndags på morgonen. Då fick vi vara med på worship med barnen och personalen på House of Hope. Det var mysigt och de sjunger så fint! Än så länge har vi inte lärt oss så pass mycket av språket att man förstår predikan men det går ändå. Vi står upp när alla andra gör det och ber när alla andra gör det 😉
Sen hade vi tid tillsammans med barnen och hängde med dem. De var lite blyga i början såklart och det är svårt när de inte kan engelska och vi inte kan Thai. Men man kan alltid kramas och det är nästan bättre!
På eftermiddagen sen kom ett helt gäng med barn och sammanlagt var vi runt hundra personer. Vi började med att äta ihop och under tiden sjöng barnen och efter maten var det ännu mer framträdanden. I Sverige är min erfarenhet att det är svårt att få tag på folk som vill framträda på scen men här var det tvärtom. Vi hade nog kunnat sitta halva natten 🙂
När det var färdigt fick alla fika. Efter en lång dag med många intryck dog vi i sängen.
Klockan ställdes på 5.30 (!) för att gå upp på worship. Det var längesen jag gick upp så tidigt och det kändes som att gå upp mitt i natten, men väl uppe var det ganska härligt. Alla ljud av syrsor man hör när man är ute på landet är nästan öronbedövande men otroligt fint.
Efter frukost bar det av på utflykt med allihop. Här i Thailand har man stora bilar med flak för att få plats med många människor. Lite annorlunda mot Sverige.. Bälte och bildörrar är väl överskattat.. Eller? Men det är så fint när de åker på flaket. Glada, färgglada och vackra som dom är!
Utflykten gick till en park som kungen har grundat för att skog skövlades och djur dog ut. Så nu är det en park där man bla odlar fisk och grodor. För att sen sälja som MAT. Ska tydligen vara en delikatess med groda, de säger att det mesta som är konstigt för oss smakar som kyckling. Men groda ska tydligen inte göra det.. Så vi får väl se om det blir ett smakprov under tiden i Thailand.

Två fantastiska dagar med mycket kärlek. Vi har det bra här!

Frukost!

Frukost!

 Fiskodlingen


Tittar på fiskar

 Mmmm, smaskigt! Groda ska tydligen vara riktigt gott ;)


Mmmm, smaskigt! De hette American bullfrog. Och jag förstår varför.. Enorma!

 Nästan alla som var med på läger. Många iallafall :)


Nästan alla som var med på läger. Många iallafall 🙂