Vidgade vyer

Hej på er!
Det har varit innehållsrik tid för mig här i Yaound’e både i händelser och i känslor. Vi hade höstlov förrförra veckan och för mig innebar det en resa till Mbingo som ligger uppe i bergen. Det var fantastiska dagar med goda vänner, fantastiska vyer, vackra vattenfall och en härlig ridtur.

IMG_1146-0.JPG
Under tiden vi var uppe i bergen kunde vi ströva fritt och det blev tydligt hur mycket jag saknat att kunna öppna dörren och gå vart benen än bär mig. Här i Yaoundé bor jag så att fordon så gott som alltid är nödvändigt om jag ska någonstans, vilket har inneburit att jag behövt skjutsats hit och dit både av familjen Carlsson och grannarna. Språkmässigt består min franska hittills av lösryckta ord och fraser samt att de flesta ställen jag är på är väl inhägnade. Jag har därför känt mig rätt så instängd och begränsad och kanske mest av allt av min egen rädsla. Tänk om, jag kan inte, jag förstår inte, hur gör jag o.s.v.

IMG_1062.JPG
Bär jag kom tillbaka från Mbingo har jag därför jobbat på att utöka min bekvämlighetszon, vilket har inneburit att jag lärt mig att åka taxi på egen hand, vilket man gör genom att ställa sig vid vägen och ropa ut vart man vill åka. Då stannar en taxi och man får avgöra om man ska tränga sig in eller vänta på en mindre full taxi. Jag har också varit till en Kamerunskkyrka (istället för till den amerikanska jag hittills gått till), predikan var på franska men tolkades till engelska. Det känns härligt att få lite vidgade vyer och jag är så tacksam för mina Amerikanska vänner som är ett stort stöd för mig. Det känns som att jag jobbar mycket med balansen mellan att våga möta det okända och att inte ta onödiga risker. Jag har saknat att vara en del av samhället här och samtidigt varit för rädd för vad det skulle innebära. Jag känner mig dock nöjd med att tagit mig en bit up på okänt vatten men inte så långt ut att jag tagit mig vatten över huvudet.

IMG_1139-0.JPG

IMG_1097-0.JPG

Guds Frid!
/Sofie