Itaporanga

Nu har vi varit i Itaporanga, Paraiba i snart fyra veckor. Det har varit fyra veckor som har känts. Vi är glada över att vara här men det har också varit väldigt jobbigt att lämna Campinas och Abese. Fantastiskt hur människor kan sätta sådana avtryck hos en efter en så kort tid som vi var i Campinas.

Här i Itaporanga kommer Jesper att vara med och utforma och starta en Fotbollsskola för stadens ungdomar, Anna hålla i pyssel och tillsammans kommer vi att hålla i engelskaklasser. Två dagar i veckan är vi även med och hjälper till vid ”casa da vida” dit barn kommer för att få höra om Jesus, leka och äta. ”Casa da vida” är ett socialt arbete som kyrkan som vi är utsända till har där man bland mycket annat ger ut jobbförberedande kurser till människor i staden som inte har något jobb. Här gör kyrkan ett fantastiskt arbete där man verkligen gör saker för människor utanför kyrkans fyra väggar. Vi kommer berätta mer framöver!

Vi har blivit väldigt väl omhändertagna av människor på plats och vi tror att vi tids nog kommer att trivas ännu bättre än vad vi redan gör.