Bröllopsdags!

Sara och jag har blivit bjudna på bröllop 7 januari. En kambodjansk tjej som jobbar på ICC ska gifta sig. Det ska bli jätteroligt 🙂 Jag hade hört av tidigare StepOutare att man kan tänkas bli inbjuden till ett eller flera bröllop under vistelsen här. Vet inte riktigt det totala antalet gäster men med tanke på att vi blir bjudna, som bara är förbipasserande, så kan jag tänka mig att man bjuder många! Bröllopspresenten är en summa pengar som man överlämnar i ett kuvert som man får med inbjudningskortet.

Har förstått det som att alla gäster inte kommer samtidigt till festen. En del blir inbjudna till att ta del av själva programmet, medan andra kommer bara till middagen. Då stannar man en stund och går sedan hem igen för att kunna lämna plats för fler gäster. Ibland hyr man en lokal för bröllopet, ibland sätter man upp ett stort tält nånstans (vilket kan vara ute på en gata, så att trafiken får ta en annan väg just då)

Ikväll ska vi hem till en amerikansk vän, som också är bjuden, och prova kambodjanska klänningar. Hon har bott här i flera år och verkar ha hunnit samla på sig några stycken. Får se om vi hittar nåt som passar.

Får återkomma med mer detaljer kring bröllopet när vi faktiskt varit där och upplevt det 🙂

Sara Fredh

Kambodja

IMG_0515

Det vackra inbjudningskortet!