Sommarlovet är här!!! (igen?)

Den senaste veckan har det varit feststämning på Gotas de Leche. Normalt sätt brukar jag hjälpa barnen som kommer till CCABs ”centro comunitario” (stadsdels center) med att lära dem matematik. Den senaste veckan har uppgifterna varit helt annorlunda. Istället för matte och att leka med barnen har jag fått städa och fixa inför skolavslutningen som var den 10 december. Det blev väldigt fint tack vare mina medarbetare Isabel, Vanessa och Dina. De pyntade denna gången tre olika ramar av trä med tyger (de jag nämnde i mitt senaste inlägg) och det var dagen efter jag och Vanessa som fick slita med att ta bort allt det fina!

Veckorna innan hade jag övat in en dans tillsammans med en del av barnen. Efter en predikan, lite tal och ett juldrama var det dags för mig att gå upp på scenen med barnen i färgglada kläder inför alla deras föräldrar och släktingar. Det var en riktigt go stämning bland oss alla under tiden vi dansade. Kanske lite extra rolig eftersom jag är minst dubbelt så lång som de flesta av mina duktiga dansare?

Den 15 december har alla anställda inom CCAB samlats för att ha en avslutningsmiddag ihop och även här var humöret på topp. Vi förberedde asado(grillat kött) och grönsaker tillsammans, därefter köpte vi ett stort lass mandioca( en rotfrukt som liknar potatis om inte lite sötare) – allt detta under ett ständigt tereré(en sorts te) drickande. Värmen var påtaglig, den från solen likaväl som den från vår gemenskap kring bordet då vi senare åt. Vi skrattade och hade det trevligt ihop och jag upplevde en känsla av att vara helt obekymrad – en känsla som blivit vanligare och vanligare för mig under min tid här i Sydamerikas hjärta.

Adan, Paraguay

Aslutningsbild med barnen från Gotas de Leche.

Aslutningsbild med barnen från Gotas de Leche.

Och här med alla anställda inom CCAB. Vi alla fick en kasse var med lite godsaker - gottigott gott!

Och här med alla anställda inom CCAB. Vi alla fick en kasse var med lite godsaker – gottigott gott!