Takeo

Kanske har ni också läst Sara Lindes senaste inlägg om när vi var på besök i två provinser för ett par veckor sedan? Vi gjorde ett tredje besök en vecka senare, i provinsen Takeo, som ligger söderut men också gränsar till Vietnam (precis som Prey Veng och Svay Rieng.) Omgivna av ljusgrönskimrande risfält fick vi bl.a. höra reflektioner, tankar och upplevelser från människor som tagit del i utbildning om barns rättigheter. Olika situationer de hamnat i där de försökt att tillämpa det de lärt sig. Det var uppmuntrande att höra.

Vi åt lunch tillsammans, bl.a. en ankgryta med morötter och myror. Ja, precis. Det var myror i maten, och det var meningen 🙂

Sen åkte vi vidare från landsbygdsområdet till den lite större staden i provinsen. Här bodde vi över, och nästa dag höll Sara Linde ett undervisningspass om mänskliga rättigheter. Efteråt diskuterade vi i smågrupper. Viktigt och intressant.

Jag var väldigt tacksam för dessa båda resor, både över att få se lite mer av arbetet i praktiken, men också för att få se mer av vackra Kambodja och få en vidare syn på landet. Livet på landsbygden är så annorlunda jämfört med det i storstaden.

Sara Fredh, Kambodja

Batbild

Vackra Takeo

Risfalt

Risfält

Myrmat

Ser ni myran?

Rattigheter

Sara Linde (längst framme vid skärmen) innan diskussionspasset om mänskliga rättigheter.