Dagarna som går.

Hej.

Nu har vi varit i Brasilien i lite mer än 6 månader känns konstigt att tiden gått så snabbt. Det känns ännu konstigare att det bara är 7 veckor kvar innan vi sätter oss på planet och åker tillbaka mot Sverige.

Våra dagar rullar på som det har gjort de senaste månaderna och vi trivs bra.

Tänkte lägga upp ett litet schema så att ni får en uppfattning om hur våra veckor ser ut 🙂 Ibland kämpar vi med att det känns som att vi inte har tillräckligt många timmar schemalagda, att man för många timmar i veckan sitter inne i lägenheten, men vi har lärt oss och förstått att det är detta tempot man har här och i ärlighetens namn så vet vi inte om vi hade orkat så mycket mer heller på grund av värmen.

Måndag: Smyckeskurs. Anna har en grupp kvinnor som hon tillsammans med lär sig själv och lär dem om hur man kan göra egna smycken och olika pyssel. Annars så går mycket ut på att vila och ta igen sig efter veckan som varit.

Tisdag: Engelskalärare, vi har två grupper med ungdomar som vi på tisdagar tar emot för att lära ut engelska. En grupp på förmiddagen och en på eftermiddagen.

Onsdag: På kvällarna har vi bön i kyrkan plus möte där vi ibland är med och sjunger.

Torsdag: Casa da vida, Kyrkans projekt för barn som vi är med och arbetar på dels som Engelska lärare men allra främst helt enkelt som vuxna människor som ger barnen den kärlek och omtanke som de kanske saknar i hemmet. Två grupper barn per dag. En på förmiddagen och en på Eftermiddagen.

FredagCasa da vida, Kyrkans projekt för barn som vi är med och arbetar på dels som Engelska lärare men allra främst helt enkelt som vuxna människor som ger barnen den kärlek och omtanke som de kanske saknar i hemmet. Två grupper barn per dag. En på förmiddagen och en på Eftermiddagen. Fredagar har vi också bön med ungdomarna i kyrkan under kvällen.

Lördag: Fotbollsskola för stadens ungdomar, två grupper per dag där det blir lika mycket ”disciplin-” och ”hur-man-visar-respekt-skola” som fotbollsskola.

Söndag: bibelskola/söndags gudstjänst.

Utöver detta så lägger vi också tid på att förbereda olika saker inför våra olika uppdrag men också att umgås med människor och ta tid för oss själva.IMG_8915

Jesper och Anna-carolina

Itaporanga, Brasilien