Varmt väder och en händelserik vecka!

Nu börjar den, den Thailändska sommaren! Jag har bara fått berättat för mig hur otroligt varmt det blir här under sommarmånderna. Varmast ska det vara i april/maj och sen bryts sommaren och dess värme med det välsignade regnet i juni. Det är början av mars nu och redan 38 grader på dagarna och 26 grader på nätterna..  För några veckor sen huttrade jag under fyra filtar med mössa och raggsockar när jag skulle sova! Vilka kontraster alltså! Och runtomkring mig ser jag bönderna på åkrarna, människor som sköter om sina vattenmelomsodlingar, kossor som står och betar mitt ute på stora fälten mitt på dagen, barnen som kämpar på de sista veckorna innan de får sommarlov.  Men om två veckor får barnen sommarlov och kan fylla de varma dagena med vattenkrig istället!

I veckan var jag och Karin på ett slags studentfirande. Det var för eleverna som går ut junor highschool och high school. Man firar lite innan man väl slutar av någon anledning. Det påminde mycket om sutdentfirandet vi har i Sverige fast gånger tre! Alla elever var översollade av blommor och gosedjur och hela skoluniformen var fylld av pins från vänner med olika hälsningar på! De gick en parad genom skolområdet och sen avslutades det med en ceremoni i en av de största skolbygnaderna. Det var så fint med god stämning och alla var så glada!

En annan rolig händelse när alla var glada var i förra veckan då vi gick på bio med alla barnen! Barnen hade pratat om det i flera dagar och frågat om det verkligen var sant att vi skulle gå på bio. Det finns ett stort köpcenter i Chiang Mai som har biosalong på 5e våningen, det var dit vi åkte! Barnen var som sagt väldigt glada och upprymda, medan personalen och vi var lite nervösa och stressade då vi skulle hålla reda på 40 barn inne på ett jättekomplex. Det gick dock väldigt bra och vi kom i samlad trupp hela vägen upp till bion och eftersom att vi var så många fick vi en salong för oss själva. När filmen var slut och vi åkte hem somnade de flesta i bilen, och de som inte somnade då somnade väl hemma. För många var det första gången de gick på bio, åkte hiss eller var inne i ett köpcenter så jag antar att det var de många nya intrycken som fick alla att bli så utmattade!

/Lydia Gustavsson, Thailand