I love you

En sak som jag har lärt mig på denna resan är att språk verkligen är viktigt. Man kan resa runt i olika länder och klara sig bra på teckenspråk och engelska. Men ska man leva i ett nytt land en längre tid så är det verkligen frustrerande att inte kunna snacka. Frustrerande på båda hållen. För mig har det ibland känts som att bli ingen alls, bli anonym. Jag kan inte vara mig själv, för det jag skulle vilja säga kan jag inte säga. För folk runtomkring blir det också en frustration, många gånger tar samtalet bara slut för att det kan kännas meningslöst ”hon fattar ändå inte”.
Det är sorgligt att behöva acceptera att jag aldrig kommer lära känna dessa människor på djupet, så länge vi inte snackar samma språk.
Men att ha fått chansen att lära sig endel av språket är fantastiskt! Trots att man inte kan snacka djupt, så kan vi i alla fall ta oss fram och lite till på Thai. Det gör mig så glad och plötsligt känns det som att barnen tycker det är värt att försöka. Jag har dessutom kommit på en strategi: låtsas förstå så, fortsätter dom att snacka och tillslut kan man fatta sammanhanget i alla fall. De är så söta när dom pratar med oss och förklarar olika saker, mycket thai och lite engelska här och där och mycket teckenspråk.
Detta språk blir dock bara svårare och svårare ju mer man lär sig. Med tanke på att varje ord kan ha fem olika toner och därmed fem olika betydelser… Hehe
Men superkul att få lära sig ett språk som jag just nu har väldigt stor användning för. Får väl se om drömmarna att fortsätta lära sig när man kommer hem till Sverige fortfarande håller i sig.

Vart man kommer så kan typ alla i alla fall säga en fras på engelska: I love you.
Känns inte det ganska uttjatat? Just nu känner jag mig bara så tacksam för den enkla frasen.

Härom veckan när jag sa gonatt till tjejerna och precis skulle gå så säger en av de stora tjejerna, I love you! och att gå bredvid en annan tjej och hon säger I like you. Ååå, va det värmer hela mig!

Återigen, språket och jag kan bara hålla med! Tycker om dessa människor så mycket!

/ Karin Klint, Thailand

Fina flickor som vi har turen att få umgås med!

Fina flickor som vi har turen att få umgås med!

Glad student

Glad student

Allihop i en bild! Vackert

Allihop i en bild! Vackert