Att dela med sig

En sak som Tasanee har öppnat mina ögon för är att dela med sig. Det är en sak som hon verkligen brinner för och vill lära barnen: man ska dela med sig. Det är fint tycker jag för jag håller med henne, att det är viktigt att barnen lär sig det.

Men en sak som jag inte har tänkt på innan jag kom hit och fick träffa dessa människor är att bor man på ett barnhem så kommer det många människor och delar med sig av olika saker. Men får kläder, leksaker, godis, pizza, människor kommer och leker mede barnen och människor kommer och delar med sig av sin tid och sin kärlek. Med andra ord: man får väldigt mycket på ett barnhem.
Det finns många goda människor som vill uttrycka kärlek.

I vintras sorterade vi ett halvt rum fullt med olika grejer, typ kläder och leksaker som Tasanee har fått. Detta sorterades för att spara endel men det mesta för att ge vidare till barn i Myanmar som behöver detta ännu bättre.  Det känns i min hjärna som att barn på barnhem är fattiga för att dom inte har hela och rena kläder. Men vad jag har kommit fram till är att det är för att leker precis som alla andra barn J
Det är fint att dessa barn delar med sig av det dom har till barn som är kanske inte har råd att köpa kläder och behöver det ännu bättre!

Förra veckan var vi med ett gäng i Myanmar precis som många andra team som kommer hit så åkte vi dit för att barnen skulle få ge till andra.
Det var de stora barnen och några till som åkte. Detta har förberetts sen länge och barnen hade bla övat in sånger och drama.
När vi kom dit kom det typ 40 barn till den kyrkan där vi var. Våra barn satte igång med olika pyssel, lekar, hårklippning och sånger. Det var så kul att se hur dom verkligen njöt av att få dela med sig och ha hand om 40 barn som var helt lyckliga över deras besök.

Barnen här på House of hope har mycket saker och kläder. Men om man jämför med många andra i Sverige kanske dom inte har så mycket.. Vår livsstil har gjort oss beroende av sjukt mycket prylar och kläder tex. Behöver vi verkligen allt?

/Karin Klint, Thailand

 Pyssel


Pyssel

 En av pojkarna hjälper till med hårklippning


En av pojkarna hjälper till med hårklippning