Det var ju praktiskt!

Efter att ha bott sex månader i Coronel Oviedo så bytte jag stad till Presendente Franco, tre timmar österut och sammanvuxet med staden Ciudad del Este. Det var lite motigt att ta beslutet, då jag hade mitt paraguayanska liv i Oviedo med vänner, vardag och allt, men jag måste säga att bytet inte har blivit något jag ångrat! Att öva min flexibilitet och få tillfälle att se och lära känna mer av Paraguay har varit en äventyrlig förändring. Till att börja med så kändes det roligt att få komma och bo i ett pastorspars äppelgröna hus med deras dräktiga hund!

Jag hade hört innan jag kom hit att det pastorsparet jag skulle komma arbeta och bo med var några riktiga arbetare som alltid hade något på gång. Det var helt sant sagt, de har verkligen alltid något att göra. Så från att ha haft lite arbete under en ganska lång tid sögs jag in i deras väldigt arbetsamma värld. Vad jag är  här för att hjälpa till med  är att finnas med som en hjälplärare i kyrkans hjälpskola för barn som bor här i området. Dock blev de två första veckorna endast (och mycket) renoveringsarbete av just dessa undervisningslokaler.

För att sätta er in lite i min situation: Jag är en 189 cm lång och enligt många tanig kille på numera 21 år. Erfarenhet inom praktiska ämnen, utanför teater, är liten och bristfällig. Trots detta så fylldes jag som av en stark motivation och glädje av att arbete med detta och under arbetets gång insåg lyckan i att få göra något opåbörjat till något fullständigt! Att ha sett hur det såg ut innan, hur det blev under tiden och vad resultatet slutade i gav mig en stor känsla av tillfredsställelse – detta har JAG varit en del av och skapat!

Att få jobba och vara med barn är för mig ett stort glädjeämne och jag ber att det jag gör med dem ska få bära en god frukt någon dag. Jag ser att jag som lång, vit och halvvuxen kille påverkar dem med mina knasigheter och genom deras skratt och kramar visar de sin uppskattning. Men den lilla tid som jag lägger på barnen här (trots att det är nästan hela dagar) kommer jag förmodligen inte se hela resultatet av innan jag lämnar dem för att återvända till Sverige. Jag tror det är just därför som två veckors intensivt praktiskt arbete gav mig en så stor glädje och en känsla av fullbordande som är positivt annorlunda för mig.

Arbetar Adan / Paraguay

Jag studerar dem under min lilla rast. Min längd kom många gånger till stor hjälp.

Jag studerar dem under min lilla rast. Min längd kom många gånger till stor hjälp.

Färgblandning inför målandet!

Färgblandning inför målandet!

Och till sist den sista touchen i rummet.

Och till sist den sista touchen i rummet.