Freedom day

Vad är frihet? Den 27:de april 1994 var det att hela den Sydafrikanska befolkningen, oavsett kön och etnicitet, hade rösträtt i regeringsvalet.  Bara några år tidigare var större delar av befolkningen förbjudna att gå på vissa gator, sitta på vissa bussar och handla i vissa affärer. Så frihet är kanske att få gå som man vill eller är det att ha samma rättigheter som alla andra?

IMG_2221

En av många försäljare på stranden

Det finns fortfarande spår av apartheid systemet här och det finns fortfarande en del bojor som skulle behöva brytas. Frågan är vem som har nycklarna och om de är förlorade hur öppnar vi då bojorna utan att hugga händerna av folk?

För barnen här på Give a Child a Family som lever bakom murar, ständigt bevakade kan en dag på stranden vara frihet. Så idag tog vi oss ner till Uvongo beach där vi badade först i havet och sedan i poolen vid stranden. Det var härligt att få vara med och dela glädjen, leken och skratten. Tänk att för dessa barn är frihet saker som jag under min uppväxt har betraktat som självklarheter. Att gå till affären och köpa godis, att gå över och leka hos någon kompis, att cykla ute på gatan eller bara leka obevakat för en stund.

Kanske är det så att frihet är olika saker för olika människor. Vad är det för dig?

IMG_2278

Ett av våra barn blickar ut över stranden

IMG_2212

Ett annat barn leker vid poolen

IMG_2219

Några som fryser kommer till mig och myser

Stay Blessed!
/Sofie Rundström
Sydafrika, Margate