Back Again

Då är man på svensk mark igen för första gången på 9 månader. Första antydningarna om att jag var på väg hem kom redan i Istanbul då jag först fick syn på en man med byxor av det Svenskamärket Fjällräven och lite senare i passkontrollen skymtar en Konken d.v.s. en ryggsäck av samma märke. När jag sedan går av planet vid Arlanda stå skyltarna på både svenska och engelska.

När jag sedan kommer ut med mitt bagage möter min kära pappa upp mig och vi drar oss mot bilen och den klara kalla vårluften slår emot mig. Har jag verkligen varit borta från Sverige i 9 månader? Allt känna ju så bekant, tänker jag när det uppländska landskapet svischar förbi utanför bilrutan. Så vad gör man när man kommer tillbaka till Sverige efter 9 månader? Mitt svar är iallafall:

Buy som Swedish hardcheese

Take a walk in the forest.

Breathe in the spring air.

Look at the spring flowers.

Look a little bit closer!

Ja när jag gick där i skogen med pappa och våren fyller luften med lukten av grön frodighet och ansiktet fläktas av klara lite bitande vindar måste jag ändå säga…

…Sverige, Sverige älskade land! Svensk vår fyller mig med förväntan och hopp. Har nog aldrig varit så tacksam att komma hem och att göra det när våren just tagit fart, snacka om perfekt timing. Jag är hemma igen!

Sofie Rundström
Tillbaka i Sverige, Tobo från Sydafrika, Margate