Delad glädje är dubbel glädje!

Nu har det börjat dra igång på riktigt. Har sen senast hunnit bli engelskalärare och husägare(vi hyr i 6 månader). Har fått möta många häftiga människor i diverse sammanhang som förgyllt min tid här och som för mig givit ytterligare bevis på att Gud finns och att han är god. Livet är spännande här, vet inte vad var dag har att erbjuda eftersom vi dagen innan kan få reda på att vi ska ut till en by eller liknande.

Nu går veckorna väldigt fort. Eftersom det ungefär är samma årstid året runt går dagarna i ett. Så att få se höstbilder hemma i Sverige känns långt borta när det är över 30 grader här. Jag trivs bra här, det känns verkligen nyttigt att få komma ifrån Sverige ett tag. Bara att få uppleva en annan kultur, en kultur här som är mer fokuserad på gruppen än individen. Bara en sån sak som att köpa mat eller liknande. I Sverige köper vi varsin maträtt, här köper man lite av varje och delar. Delad glädje är dubbel glädje, det har jag fått lära mig här!

Har då fått börja lära ut engelska till några vuxna i Thai-Lahu foundation (TLF) som är den organisationen vi jobbar i. Detta för att de lättare ska kunna kommunicera och förstå vad bland annat Interact (EFK) vill i utveckling och för att lättare kunna föra rapporter. Just nu lär jag dem de olika tempusformerna och hur de påverkar verbet. Har ingen tidigare erfarenhet som lärare så det är utmanande, men också lärorikt och spännande! Det blir att båda parter lär sig utav dessa lektioner.

Vi åker också ut till olika byar och får vara med och se utvecklingsprojekten i praktiken. Så vi får även uppleva mycket natur och en annan kultur i Lahufolket som inte är präglad av oss i västvärlden så mycket. Det är så fantastiskt vackert här i Thailand. Här i Chiang Mai är det höga berg och tjock djungel med många vattenfall.

Vi har nu fått ett hus med 3 sovrum, kök och tvättstuga. Så nu kommer jag inte längre dela säng med Philip, så får se hur det går haha! Här kommer vi bo resten av tiden så det är väldigt skönt att kunna landa på ett ställe. Har höga förhoppningar på allt jag kommer få uppleva här i Thailand, tror det redan satt sin
prägel på mig.

IMG_5696

Här är alla de som jobbar inom TLF i sina fina folkdräkter. (Ja, vi är riktiga jättar här i Thailand haha)

IMG_5546

Ett projekt jobbar med att Lahu barnen ska lära sig sitt moderspråk, detta gör det bland annat lättare för dem att lära sig andra språk sedan.

Är oerhört tacksam för alla böner och meddelanden! Stor trygghet att ni finns! Gud är god! Amen. // Axel, Chiang Mai Thailand