in the jungle the mighty jungle

Jag går uppför bäcken, vattnet går upp till knäna och mina stövlar är fyllda av vatten. Jag följer efter Wirachai som är erfaren och vet vart man ska gå. Uppför sicksackar vi oss för att gå där det är grunt. Vi kommer till en fors, vi måste gå över ett par hala stockar över forsen för att komma vidare. Det är inte långt kvar, man börjar höra det. Vi går en bit och plötsligt så öppnar djungeln upp sig, vattnet forsar ner kanske 10 meter. En fantastisk syn, varje steg värt bara för att se det här vattenfallet och man kan vara säkert att inte många andra har sett det.

Det har hänt mycket sedan senaste gången jag skrev. Vi har åkt runt en del i Chiang Rai och besökt olika byar ett sett en mycket av Thailands vackra natur. Vi har flyttat in i ett nytt hus sedan jag skrev sist. Ett hus lite närmare TLF-kontoret så att vi inte måste åka lika långt varje dag. Jag gillar huset även fast vi inte har jättemycket möbler, det är skönt att man får bo på ett ställe där man kan packa upp sina saker och känna sig mer hemma. Philip har också flyttat till Phrao. Lyckligtvis så får vi träffa honom på helgerna.

Jag och Axel har börjat jobba på TLF-kontoret där vi har en lektion var varje dag. Vi har två olika grupper vi undervisar, en lite mer avancerad och en lite lättare. Det är en roll man aldrig haft förut, man har alltid varit eleven i alla dessa är och nu är man läraren. Det har varit utmanande att vara lärare men det är också givande.

I Thailand så har alla i skolan lov hela oktober så då anordnade TLF ett läger för unga ledare som vi fick vara med på. Det var runt 50 personer totalt med ledare. Det var kul att man fick vara med även fast vi inte förstod så mycket av vad de undervisade om. På fritiden fick vi lite tid att umgås lite mer med ungdomarna, vi spelade fotboll och en sport som är som volleyboll fast man använder fötterna istället för händerna. Det gick helt okej faktiskt.    De ville at vi skulle sjunga lite svenska sånger så vi sjöng små grodorna för dem och de verkade gilla det. Man fick en lägerkänsla under de få dagarna och det kändes tomt när alla hade åkt hem.

Får några veckor sedan så tog Wirachai som jobbar på TLF-kontoret och några andra ut mig och Axel ut i djungeln. De skulle ut och jaga röda ekorrar så de tog med oss så att vi kunde vara med på turen och se den vackra naturen och se hur de levde ute i djungeln. De var verkligen skickliga och man märkte att det inte var första gången det var ute i djungeln. När det kvällen närmade sig och det snart skulle bli mörkt så kom vi till en campingplats, de började bygga ett vindskydd av bambu och bananblad. De känns som att de kan göra vad som helst av bara bambu och bananblad, vi åt på bananblad och drack från bambuglas. Även fast man var helt slut i kroppen efter att gå upp och ner för berg i djungeln så inte säga nej till en till tur i framtiden.

IMG_6316

Att få se djungeln öppnas upp och få se detta var något helt fantastiskt. 

12202101_10200677571217459_2046806763_n

Här sov vi i djungeln. Det här byggde dom med bara bambu och bananlöv.

12188729_10200677573617519_762338016_n

Nästan alla ungdomar och ledare som var med på lägret

12205074_10200677570777448_1736244762_n

Här är utsikten från Phrao där Philip kommer spendera mycket av sin tid.

Allt gott / Markus