Den färgglada vardagen

En vardag i Chiang Mai hur ser den ut? Det är faktiskt svårt att säga då veckorna här är väldigt olika varandra! Det var nog lite så jag förväntade mig att livet utomlands skulle vara också. Men ibland finns det faktiskt rutiner här också.

Jag har haft lyckan att hitta havregryn här så de morgnarna jag befinner mig hemma blir det havregrynsgröt i mikron
med en okejsmakande mjölk och lite sylt, tyvärr finns inte lingonsylt. Det blir en liten andakt innan det runt 8 bär av till jobbet som är på det kontoret jag lär ut engelska på.

Då relationer är viktigt börjar vi alltid med att småprata lite och kolla läget. Det är också ett bra tillfälle för dom att använda sin engelska lite. Sen har jag lektion i nästan 2 ½ – 3 timmar ibland med lite pauser, så jag drillar dom hårt! Har inget material sen innan så det är lite utmanande att utan utbildning hitta lämpliga saker att lära ut och så vidare. Men jag ser framsteg hos dem vilket är kul! Försöker prata engelska med dom men jag tycker också det är kul att använda thailändskan så det är en svår balans. Tänker dock att de har mer nytta av engelskan i framtiden än jag har av thailändskan.

Jag är ibland med och lagar lite mat till de som jobbar på kontoret. Det är kul att lära sig hur man gör lite av de olika fantastiskt goda thairätterna! Får väl erkänna att jag främst skär grönsaker.

Sen äter vi tillsammans och det är inte på bord och med stolar som hemma i Sverige. Här sitter vi i skräddarställning och äter på golvet! Det gjorde ont i början, men börjar få hårdare hud på fötterna så nu är det ganska gött faktiskt! Det är tyvärr lite uppdelat att kvinnorna sitter vid ett ställe och männen på ett så försöker bryta det genom att sitta med båda!

Efter maten är det förberedande för nästa dag, ibland har jag thailektion med min sjukt sköna lärare! Det blir mycket prat men nu börjar det gå att ha det mesta på thailändska vilket är roligt. Det är ödmjukande och bra att lära sig thailändska samtidigt som jag lär ut engelska. Det går se hur olika språken är och att allt som är självklart för mig faktiskt inte är det för dom. De har inga tempusformer i verben till exempel.

Sen börjar arbetsdagen gå mot sitt slut, då är det skönt att komma hem eller slappna av och göra något annat. Vi har fått en härlig vän som har bott 18 år i ett barnhem som TLF(organisationen jag jobbar i) stöttat, han har sedan dess pluggat och jobbar nu på TLF. Han har dock ingen bostad så han brukar bo hos hos vilket är så roligt! Det är givande att vara med en person i sin egen ålder från en annan kultur och dela erfarenheter med varandra.

IMG_5770.JPG

Det här är våran fina vän ”Jalee” som nu bor hos oss ibland.

 

 

 

 

 

 

IMG_5418

Så här en liten del av kontoret ut. Här sitter Tuk Tik och Mata som jag fått privilegiet att lära känna!

Glad första Advent, Gud är god! Amen.