Så påverkas jag av en annan kultur

Februari har varit riktigt bra. Min flickvän Evelina har varit på besök och har fått se hur jag har det här. Det skulle jag kunna skriva ett helt blogginlägg om men det får ni fråga mig privat om! Har även fixat vårat sista visum i Hong kong. Så nu är det bara att köra på sista 2 månaderna. Vi har äntligen hittat en Thaikyrka att gå i och får se hur en församling här kan se ut!

Tiden nu är lite speciell, en del av StepOutarna har åkt hem och jag börjar mer att inse att tiden här faktiskt kommer att ta slut. Det är både skönt och konstigt att tänka. Allt har blivit så vardag här och när vi kom hem till Chiang Mai från Hong Kong var det som att komma hem. Jag har börjat få hemläntan och saknar mycket i Sverige som naturen, vänner och familj. Men att det är 2 månader till känns också bra att kunna runda av med.

Något som jag tyckt ha varit utmanande här i Thailand i en annan kultur är all tankeverkstad som måste gå åt hela tiden. Sånt som jag annars inte behövt tänka så mycket. Hur jag ska uttrycka mig på Thailändska och kulturella regler och sådant som inte helt kommer av sig själv. Det har gjort mig ganska trött då jag hela tiden vill prestera så bra som möjligt i språket och det krävs mycket att hela tiden lyssna noga för att förstå. På Svenska kommer orden och meningarna naturligt och det går avslappnat lyssna på andra. Detta har gjort att jag ibland varit trött mentalt och att tänka på saker utöver allt här som framtiden kommer lite i andra hand. Är nog lite sådan som person också att jag låter framtiden komma och lever i nuet vilket är både positivt och negativt!

Men att tänka på allt här är också väldigt givande. Känner mig så välsignad med många olika relationer här, allt från Svenska missionärer, mina teamkompisar, Thaivänner, Internationella vänner från när vi lirat Ultimate frisbee här(en rolig sport) och alla Lahu jag fått känna här! Det blir en stor mix av olika sammanhang vilket varit givande. Har innan pratat om relationer och hur viktigt det är och kan verkligen understryka det här. Utan dom hade jag nog gått under här tror jag.

Några relationer är från kyrkan vi går till nu som verkligen har tagit emot oss med öppna armar. Det är som att komma
till en liten extra familj. Det är en ganska liten församling på runt 100 medlemmar kanske. De har möten på Thailändska så det är utmanande att förstå men bra övning och kul att se en annan mötesform än vad jag är van vid. Det är ofta vittnesbörder, tacksägelser, långa predikningar och mycket lovsång. Sen äter alla lunch tillsammans vilket gör det ännu lättare att komma in och lära känna människorna där. Det finns ungdomar i våran ålder som verkligen tar hand om oss och bryr sig om att vi är där!

Gud är god! Amen. / Axel, Chiang Mai, Thailand

IMG_4074

Jag och Evelina besökte ett fint vattenfall med många nivåer. Den är även lite speciell då man kan gå på den eftersom den inte är hal alls! 

IMG_7844

Det var Flowerfestival här i Chiang Mai, men om det var fokus på blommor vet jag inte. Men trevligt ändå! 

IMG_7772.JPG

Vi fick se ett projekt som TLF har där barnen får lära sitt modersmål! I den här förskolan var det konstant glädje från första stunden vi kom in. Väldigt härliga barn som värmde mitt hjärta!