Att minnas

Det är lite märkligt hur snabbt man vänjer sig ändå. Med att vara i Sverige alltså. Jag har varit tillbaka i Sverige i lite mer än två månader nu och tiden har bara flugit iväg. Det är nästan som om jag aldrig varit iväg. Fast det har jag ju. Bara det att det var väldigt lätt att återanpassa mig till Sverige. Inte så konstigt kanske, med tanke på att jag bott här i princip hela livet. Men ändå, jag trodde att det skulle gå långsammare på något vis, även om jag inte vet exakt hur det skulle gå till.

Jag hade sex fantastiska månader i Swaziland, som var fantastiskt bra, roliga och jobbiga på samma gång. Innan jag åkte hade jag många föreställningar om hur jag trodde det skulle bli och vara och jag kan med säkerhet säga att det blev motsatsen av vad jag hade förberett mig på. Men det gör inget, jag är så glad att jag åkte och det är verkligen något som jag kommer att bära med mig resten av livet!

Att komma hem har varit fantastiskt på många vis då jag fått träffa familj och vänner, sova i min egna säng, äta favoritmaten och kunna slappna av på ett annat sätt. Men det har också varit utmanande. Det var torka när vi lämnade Swaziland så när jag kommit hem och inte behövt tänka på vatten på samma sätt, bara det har varit en stor omställning. Något annat som varit stor omställning är vardagen i Sverige. Jag märker hur jag redan har blivit mer stressad och påverkad av den, för det är stor skillnad. I Swaziland kände jag sällan, eller nästan aldrig, prestationskrav, men tillbaka i Sverige är det något jag märker av direkt. Då gäller det att försöka minnas allt jag tänkte och kände för två månader sen. Hur avslappnad jag var över att göra olika saker. Hur lite krav jag kände från omgivningen som bara var glad att jag var där, inte för vad jag gjorde.

Minnena är nog det viktigaste jag har med mig hem. Det är minnena som får mig att längta och känna. Det är minnena som lär mig och påminner mig om vad som faktiskt är viktigt. Jag är så tacksam för alla minnen, för dem kommer jag bära med mig resten av livet.

Tack & hej!

/Ylva