And/Or

Idag fyller jag och Beatrice 2veckor som Zambier och allt är fortfarande fantastiskt oklart, men vi trivs väldigt bra i det! Redan när vi landade i Afrika, i Johannesburg möttes vi av det första oklara med vilken kö vi borde stå i för att få våra visum. ”Everything will be fine guys” svarade en så där härligt lunkandes afrikansk kvinna när jag frågade. Eller typ att det på innehållsförteckningen på vår juice står ”apples and/or pears, mangoes and/or other fruits”. Denna mentalitet av att det inte spelar så stor roll och att ”everything will be fine guys” har vi levt i nu vår första tid i Mpongwe.

dsc_0536

I Mpongwe där vi bor

dsc_0611

Bea tittar ut över Mwalushi där missionen äger mark och snart kommer påbörja stora projekt

Vi har gått på marknad, dansat på gudstjänster, ätit ko-fot (inte verktyget utan foten av en ko), lärt oss allt om missionens historia i Mpongwe, badat i sjö med underjordiska strömmar som ägs av get-klanen som jag tillhör (tydligen), vi har varit i huvudstaden i försök att få visum för hela vår vistelse, vi har levt dagar utan el och åkt bil utan väg, vi har fått papaya från grannar och lekt oss svettiga med barnen i området, jag har blivit friad till och fått oberäkneliga ”Mzungo, how are you?” när jag gått morgonpromenader i byn. Vi har också  varit runt i de olika verksamheterna som missionen bedriver här, har testat på lite och fått känna efter var vi tror att vi ska vara.

dsc_0645

Lake kashiba som ägs av oss i get-klanen

dsc_0591

Bea leker med barn

De kommande 6månaderna här skulle på ett zambiskt sätt kunna sammanfattas med innehållsförteckningen ”sjukhuset and/or skolan, sömnadsworkshop and/or något annat projekt” och precis som den afrikanska kvinnan på flygplatsen lunkar vi vidare och tänker att det inte spelar så stor roll för ”everything will be fine”. Människorna här är fantastiska och det missionen gör är superinspirerande och jag är jättetaggad och förväntansfull på vad dessa 6månader kommer ge, vad det nu kan bli!

/ Linda Zambia