Hola! Que tal?

Nu har jag och Erika spenderat nästan 3 veckor i Paraguay och jag börjar sakta men säkert vänja mig. Hundarna och hönsen på gatan utanför känns inte lika exotiska längre och faktumet att man kan dricka mate eller tereré (varmt eller kallt te som dricks genom ett metallsugrör) vart som helst känns självklart.

Så här ser vårt område ut; ganska skräppigt, mycket djur och många trevliga människor.

Så här ser vårt område ut; ganska skräpigt, mycket djur och många trevliga människor.

Processed with VSCO with c1 preset

Erika på fotbollsplanen som ligger precis vi vårt hus. Det var en dag med fint väder, det är det enda vädret vi har här.

Processed with VSCO with c1 preset

Iskallt tereré passar utmärkt för att svalka sig en varm dag!

Jag börjar trivas här, jag trivs med människorna och med den fria kulturen. Språket är dock mycket frustrerande, jag förstår mer och mer för varje dag som går men är fortfarande väldigt begränsad när jag ska prata. Detta gör att arbetet i de olika projekten blir lite tradigt men å andra sidan så blir man alltid överraskad. Efter en arbetsdag och någon timmes vila så hör vi ett ”Vamos chicas!” och då vet vi aldrig riktigt vart det bär iväg. Här om kvällen så trodde vi att vi skulle till en dansövning med tamburin gruppen men vi hamnade på en pysselkväll med församlingen och sedan vidare till en födelsedagsfest. En annan dag hade vi planerat att åka in till Ciudad del este vilket vi också gjorde. De vi inte hade kunnat gissa var att vi några timmar senare skulle sitta i publiken på en danstävling och heja på det gula danslaget med slagordet ”Shalom”.

Processed with VSCO with g3 preset

De yngsta barnen sitter (för tillfället!) och arbetar i Apoyo escular.

img_1692

Paraguays näst största stad Ciudad del este har en kaosliknande stadskärna som denna lyktstolpe får gestalta.

img_1697

Och helt plötsligt befann vi oss i en galet stor partyaffär…

img_1718

Otroligt engagerade föräldrar som hejar på sina helt oprofessionellt dansande barn, mycket trevligt!

IMG_1756.jpg

Här i Paraguay så äter man kött i mängder! Manen bakom grillen är pastor Júlio som jag och Erika bor hos.

Jag kan fortfarande inte förstå att jag ska stanna här i drygt 7 månader men att döma av mina första veckor här så kommer det att vara en tid med många utmaningar, mycket skoj och många överraskningar. Allt gott tills vi hörs igen!

Hälsningar Caroline