Vad händer egentligen!?

Hej igen!

När jag funderade över detta blogginlägg så har jag tänkt på vad som jag själv skulle vilja läsa om. Jag är lagd åt det hållet att min fråga skulle vara: Men vad gör ni om dagarna egentligen!? Så nu får ni svaret på den frågan i form att en liten redovisning av vårat veckoschema 😉

Veckan här i Paraguay börjar med söndag och på söndagar så är det Gudstjänst som står på schemat, en kl 9 i vår vanliga kyrka och en klockan 18 i en mindre grupp på ca 10 personer. Mitt på dagen så finns det tid för att äta lunch med gäster, läsa eller plugga spanska.

På måndag så börjar arbetsvecka med full fart. Under dagen så har vi fyra engelska lektioner a la en timme med barn i åldrarna 6-15. Att undervisa är något helt nytt för både mig och Erika, det är krävande men också väldigt roligt och givande. Barnen här i Paraguay läser ingen engelska i skolan så vi får verkligen börja från början.

IMG_1850.jpg

Erika lär ut några kroppsdelar så att vi kan sjung ”Huvud, axlar, knä och tå” som nu har blivit en riktig favorit hos de yngre barnen!

Tisdagar är vad vi kallar en slappardag. Det som är planerat är att vi ska städa lokalerna i kyrkan där barnen är och på eftermiddagen så är det handarbetsmöte med ett dussin entusiastiska medelålderskvinnor.

Tempot höjs igen på onsdagar och torsdagar när stödskolan är igång. I Paraguay så går barnen antingen i skolan på förmiddagen eller på eftermiddagen vilket gör att de är utan sysselsättning halva dagarna. Detta gör att det finns möjlighet för kyrkan att ha sin egna skola för barn som behöver extra stödd och vi kan ha våra engelska lektioner när stödskolan inte är igång.

IMG_1905.jpg

Vi sitter och leker en regnig dag då det tydligen inte går att undervisa trots att barnen har trotsat regnet och gått till stödskolan ändå…

På fredagar är det engelskaundervisning igen och på lördagarna så är det på morgonen en aktivitet för barnen som kallas ”Hora feliz” ungefär  roliga timmen. Då sjunger och dansar vi tillsamman med barnen, lyssnar på bibelberättelser och fikar. Lördagen är sedan en ledig dag tills kl 19.30 då lördagens gudstjänst drar igång.

Processed with VSCO with c1 preset

På hora feliz lär sig barnen bibelverser utantill.

Detta är en standardvecka men det finns alltid utrymme för nya äventyr. I lördags till exempel så fick vi följa med till Brasilien och leda barnmöte utklädda till clowner. Mycket roligt men också svårt då barnen helt plötsligt bara förstod portugisiska 😉 .

En kväll hängde vi på ungdomarna när de skulle ut och evangelisera. Vi blev lite förvånade när vi förstod att konceptet var att när det blir rött för bilarna så springer man ut på övergångsstället medans några andra ger ut informationsblad till de stillastående bilarna. Väldigt roligt!

Detta är en vecka i mitt liv här i Paraguay. Jag trivs och ser alltid fram emot nästa dag och dess utmaningar.

Allt gott,

Caroline, Paraguay