Vardagen i Nelspruit

Veckorna börjar ha sin sakta lunk med regelbundna aktiviteter, vilket gör att tiden går väldigt fort.

Utöver att vi hjälper Joel med skolan på dagtid så har vi fått olika uppgifter att göra parallellt. Linn håller på och bygger en hemsida åt partnerkyrkan i Swaziland. En stor utmaning men också väldigt roligt.

Samtidigt så jobbar Oskar med att bygga upp ett bra material för våra engelskalektioner. När man inte har något gemensamt språk att utgå ifrån så är det väldigt välsignat med bilder. Så Oskar letar bra bilder, och sätter ihop ett häfte till gruppen med bilder och en rad som de kan skriva vad det är på bilden under. Dessutom kan de få med sig häftena hem för att träna under veckan.

Dessa engelskalektioner har vi sedan på torsdagskvällarna. Gruppen har hittills vuxit för varje gång och nu senast var de 13 stycken med. De som kommer är flyktingar ifrån ett grannland, vilka kommer i hopp om att få ett jobb och en bättre framtid. Tyvärr är det inte så mycket lättare här än i deras hemland, det är svårt att få jobb och de bor under väldigt enkla omständigheter. Men deras glädje och tacksamhet över engelskalektionerna och att någon ser dem är överväldigande.

_ds29138

In action på engelskalektionen, här lär vi oss om olika känslor.

På eftermiddagarna på onsdagarna har vi Siswati-lektion. Många svåra ljud, och uppbyggnaden är helt annorlunda än något vi tidigare har stött på. Men det är ändå roligt, och glädjen över att kunna möta människor på deras språk (i alla fall hälsa) är väldigt stor både från vår och deras sida.

Söndag morgon klockan 8.00 är det gudstjänst i Holiness Union Church, Nelspruit City Centre. Där pratar de Siswati, men gudstjänsterna är på engelska när vi är där, med undantag av lite lovsånger.

Hälsningar från ett allt varmare Sydafrika!
/Linn och Oskar