Att få se glädjen av förändrade livsomständigheter…

Den här senaste månaden har vi fått vara med och möta människor i Swaziland som har fått sina liv förändrade på grund av de olika projekt som EFK och partnerorganisationer till EFK driver, och det finns ingen större glädje!

Vi har varit med på invigning av ett brunnsborrningsprojekt där EFK tillsammans med partnerkyrkan HUC och organisationen SwaziAid har borrat tolv brunnar i områden i Swaziland som har drabbats väldigt hårt av torkan.

 

Dagen efter var det en glädjefylld invigning av en nybyggd kyrka som också HUC, SwaziAid och EFK har varit med och möjliggjort.

Dagarna som följde mötte vi barn som stöttas av EFKs Barnhjälpen och som har förlorat en eller båda föräldrarna och som på grund av detta inte har haft möjlighet att gå i skolan. Det kan vara stöttning med skoluniform, skolavgift och även att få matbidrag i form av grönsaker som kyrkan odlar. Trots att de blir lite blyga när vi kommer så märker man på dem att deras livsomständigheter, verkligen har förändrats. Möten som fyller oss med sån stor glädje och tacksamhet att det är svårt att beskriva.

/Linn och Oskar