Sommarlov

Nu har tiden verkligen sprungit iväg och här är vi redan framme vid sommarlovet. De senaste dagarna har vi därför haft avslutningar för de projekten vi jobbat med under hösten. Närmare bestämt stödskolan, engelskakursen och en handarbetskurs för kvinnor. Efter det jag sett kan jag säga att avslutningshögtider är väldigt festliga och viktiga tillställningar här. På alla fester (inte minst här) är ju också fotograferingen viktig. Jag har samlat på mig en hel del bilder och delar med mig av några nu.

fb_img_1478743340986

Avslutning för handarbetskursen. Alla deltagare fick diplom, det hölls uppmuntrande tal, resultaten av handarbetet visades upp och det var knytkalas med paraguayanska delikatesser!

De sista dagarna i Apoyo Escolar, stödskolan, var det jul/sommarpyssel på schemat. Färgglatt, kladdigt och roligt.

Avslutningen bestod av mycket folk och många framträdanden, bland annat i form av traditionell dans, sång och blockflöjt.

Saker som hänt under den senaste månaden utöver detta är till exempel att vi flyttat (från vårt gröna hus till ett annat väldigt grönt hus), ätit mycket vattenmelon, fått lära oss hur man lagar chipa och sopa paraguaya (två kaloririka och goda paraguayanska verk) och deltagit i vattengympa i vår grannes pool.

img-20161109-wa0000

Här bakades det chipa! Består av grisfett, mjöl av maniok (en rotfrukt), majsmjöl, ägg och ost, och gräddades i en tegelugn utomhus.

Under en helg var vi även på besök i Encarnación, Paraguays “pärla i söder”. Där fick vi träffa svenska EFK-missionärer och få en liten inblick i deras arbete. Dessutom fick vi njuta av en väldigt vacker stad, jag avslutar med en bild därifrån.

dsc_0074_2

/Erika