God Jul & Glad Sommar!

Jag och Erika närmar oss tremånadersstrecket nu. Jag får uppleva och göra saker här som jag aldrig gjort förut eller kunde ana.

En av de stora skillnaderna för mig är att jag äter kött igen efter att ha varit vegetarian i ett år. Hemma hos oss äts det kött kanske fyra gånger i veckan, och då menar jag nötkött andra djur räknas inte som kött här. Resten av dagarna så bjuds det på kyckling och ibland fisk. Men jag har tur, min familj är en nyttighetsfamilj så det finns nästan alltid sallad till maten.

Processed with VSCO with c1 preset

En kötthandlare som blev glad över att få vara med på kort, eller så kanske hon skrattade över att jag fotograferade…

Jag har även lärt mig att gå långa sträckor i flipp-flopps, jag som alltid innan fick skavsår mellan tårna efter typ en kvart…

 

img_2322

Nytvättade fötter ser inte så nytvättade ut här.

Jag upplever just nu även mitt andra sommarlov inom loppet av ett halvår. Här i Paraguay så slutar skolan i slutet av november och börjar igen i slutet av februari. Vi får se vad vi hittar på, det är fortfarande ganska oklart.

img_2296

En skolavslutning som jag fick vara med på. Vi satt och väntade på barnen och efter ett tag så tågade de in till musik. När de sedan satt sig så tyckte föräldrarna att de behövde en bild på just sitt barn när det satt på en stol, men kan säga att det blev ett uppehåll i programmet…

Ett nytt tillskott i min diet som jag tycker är något positivare är vattenmelon. Vattenmelon eller sandía som det heter här kan ätas både på morgonen och kvällen och helst någon gång mitt emellan också. En liten parentes är att jag och Erika gärna dricker kaffe till vårt vattenmelon-fika men det säger de här att det är farligt, men vi gör det ändå.

img_2146

Mumsigt och man måste äta tills man inte orkar mer 😉

En ny fritidsaktivitet som jag och Erika ägnar oss åt är att vi går över till grannen och är med på ett vattengympapass. Något nytt för mig som är gammal simmare och alltid tittade lite snett när damerna satte igång med vattengympa i bana bredvid. Men ack så fel jag hade, det är ju jätteroligt och bra träning också om man går in för det.

Något annorlunda här är att de gillar att ge ut diplom, eller certifikat som de kallar dem. Jag är nu stolt innehavare av ett certifikat där det står att jag har gått en handarbetskurs. Och såklart så har jag även t-shirt som det står handarbete 2016 på.

img_2325

Min fina tröja och mitt diplom, jag ska nog sätta upp det på väggen om jag hittar lite tejp!

Det var lite från mig. Nu ska jag njuta av en söndagslunch bestående av grillat kött, grillad kyckling och korv. Håll tummarna för att det kommer finnas ris!

Allt gott,
Caroline, Paraguay