Funderingar kring arbetsuppgifter

December månad har rusat förbi och nu har vi redan varit här halva tiden. Det händer så mycket hela tiden och samtidigt är det svårt att berätta när någon frågar vad vi gör eller hur det går. Det är liksom svårt att sätta fingret på vad som händer.

Just nu är det skollov här vilket innebär att många vänner som pluggar på universitet har kommit hem, detta är superroligt. Skollovet har även inneburit att förskolan har stängt och att vi har haft lite svårt att göra andra uppgifter. Vi har försökt oss på både tjejgrupp och datorlektioner men på grund av att alla har haft så fullt upp med jul- och nyårsfix har deltagarna varit få.
Nu är det ett Ywam-team här också. De har hållit i en hel del gudstjänster som vi har hakat på. Vi har också varit med några dagar på nyårsläger, spelat mycket volleyboll, sjungit i kyrkan och upplevt ”Incwala” som är en traditionell swazisk högtid. Den går ut på att be till moder jord att skörden ska bli lyckad, detta genom att dansa med pinnar i traditionella swazikläder.
Denna månad handlat mycket om gemenskap och vi har lärt oss mer om människorna och kulturen. Det är lätt att tänka att man inte gör tillräckligt när arbetsuppgifterna inte utfaller på samma sätt som man tänkt eller när man inte kan ruta in att denna månad har vi gjort ”detta” och ”detta”. Då får man påminna sig om den största anledningen till varför vi är här; för att lära om både kultur och människor. Och det är i alla fall något vi har lyckats med denna månad.

// Victoria, Swaziland