Jul i Swaziland

God jul & gott nytt år!
Vår jul var ganska speciell från vad både jag och Victoria är vana vid. Det fanns inte någon snö, det fanns inte någon julskinka, det fanns inte någon jultomte men det fanns 40 grader varmt, glädje och massa kärlek.
Här firar dom jul den 25:e så den 24:e fick vi fira lite själva. Vi gjorde köttbullar, rödbetssallad och potatisgratäng. Det var det närmsta vi kunde komma ett julbord. Men för min del gjord det inte så mycket då det nästan bara brukar vara det som hamnar på min tallrik vid julbord i alla fall.
Processed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with g3 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Julgran är ett måste när det är jul. Eller i alla fall ett julträd. Så vi bestämde oss för att fixa det. Resultatet blev faktiskt ganska bra:

På kvällen var det gudstjänst mellan 20.00 och 00.00. Det var ett långt möte med mycket sång och dans. 4 timmars gudstjänst kan tänkas ganska länge eftersom att vi i Sverige är vana vid 1 max 2. Men det går faktiskt oerhört fort. Efter gudstjänsten var det dags för te och kakor. Det var ett bra sätt att avsluta- eller börja julen på. Alla var glada, sa god jul och kramades. Den 25:e var alla ganska trötta. Så det var inte förens på kvällen som ”partyt” drog igång. Vi åt mat med familjen Tsabedze, braai (grill) är tydligen otroligt viktigt när det är jul. Eller det är alltid viktigt med kött här.

Så vi åt kött och pastasallad och rödbetssallad och även några köttbullar. Annorlunda, men bra julbord. Efter maten så var det dags att dansa runt granen. Vi dansade och lekte lekar resten av kvällen. En speciellt jul, men en bra jul. En jul värd att minnas.