Sanibonani

Denna månad har varit speciell, på många sätt. Vi har inte följt vårt schema överhuvudtaget. Men vi har haft det väldigt bra ändå. Man kan väl säga att vi inte har haft en lugn stund, alltså ingen alls. Men jag känner mig inte trött, för oj vad mycket energi vi får människorna runt omkring oss.

Processed with VSCO with c1 preset Processed with VSCO with c1 preset

När man bor granne med 7st YWAM:are så blir det väl lätt att man inte har tid för att bara sitta ner. Denna månad har vi träffat otroligt mycket människor, på olika sätt. Vi har varit på möten i ca 7 olika kyrkor, minst 3 möten i veckan. Vi har varit på många hembesök och vi har även haft barnmöten och den senaste veckan har vi även kommit igång med pre-school igen. Och så har vi såklart spelat mycket volleyboll.

Processed with VSCO with g3 preset
Processed with VSCO with g3 preset
Processed with VSCO with g3 preset

Att samtala med människor från ett annat land, från en annan kultur är något som tidigare för mig har varit underskattat. Vad vet dom som inte jag redan vet. Jag har ju Facebook, jag har tillgång till internet vart jag än är, jag har ett brett kontaktnät. Men det man får av dessa möten är inget man kan läsa på Facebook, det är inte som ett samtal med någon i Sverige. Det är så otroligt mycket mer. Kulturen i Swaziland handlar mycket om att ta sig tid för varandra och att uppskatta varandra och att visa kärlek. Här spelar det praktiska inte så stor roll, inte så stor roll so det gör i Sverige. Det spelar liksom inte någon roll om man kan det senaste inom teknologin eller hur bra eller mycket man presterar. Det viktigaste är att man visar intresse, att man är där och tar sig tid. Det är något som jag kommer ta med mig hem till Sverige. Att prioritera möten med människor. Att ta sig tid för att lyssna och för att umgås. Det gör så mycket mer med och i en relation än om man skulle suttit uppkopplad på tex Facebook medan man fikar med en vän. Att leva lite mer i nuet. Det är något som jag tror alla skulle behöva ta åt sig av, och leva efter.

img_20170203_111042_016Processed with VSCO with g3 preset

/ Johanna, Swaziland