Regnet är här! YES!!

Bild

Regnet är här! YES!!

När jag vaknar upp på morgonen har ena flipfloppen sköljts bort några få meter i regnet. Här om dagen glömde jag stänga av ljuset så jag fick in en del flygmyror, när jag försökte tända utelampan för att få ut flygmyrorna igen kom infernot, ett enkelt misstag jag aldrig gör igen. Det var bara att släcka allt ljus, men kring mobilladdarens gröna lampa låg alla flygmyror(egentligen termiter) samlade på morgonen.
Åter på kontoret sitter jag och samtalar med Len i vanlig ordning, då de sista finjusteringarna på måndens film håller på att klippas.
Regnet har kommit och den fuktiga marken doftar fantastiskt.
En hel del tankar och känslor kring regnskogsskövlingen och reflekteringar gjordes på kontoret förra veckan, vi tycker det är ledsamt att så mycket regnskog försvinner så fort. Någon sa att han trodde deras regnskog skulle vara borta inom 1 år. Då också inräknat djurarter, kulturen och livsstilen kring den.
Engelska kurserna har blivit färre, men har istället fått tillfälle att visa lite hur social-media kan fungera, hur man skapar en e-mail adress och hur man ansluter till andra nätverk och platser online.

Här om dagen lärde jag en kille spela 2 låtar på gitarr. Han requestade låten Right here waiting med Richard Marx och If tomorrow never comes med Ronan Keating.
Han kunde spela ganska bra gitarr redan från början så det var lätt att lära ut. Det blir en väldigt skön stämning när man hör låtar som lever vidare som man också själv växt upp med. Vilket får mig att undra över om deras melodi och komposition är tidlös, och i så fall varför? Tidlöst eller inte, så kommer jag alltid att tänka på Kambodia när jag hör de två låtarna. Och att komma ihåg hur man lärde ut gitarr i en blåröd hammock under ett mangoträd i kambodja är inte illa det!
Så även om min tid här har inneburit en hel del emosionell turbulens angående orättvisor av olika slag, så är tiden här helt fantastisk. Det blir inte lätt att lämna.

Media Workshop Ratanakiri

Bild

Media Workshop Ratanakiri

Denna veckan är vi i Ratanakiri för att lära oss media och film editering/redigering. Vi reste från Mondulkiri till Ratanakiri för att ansluta till resten av ICC-gänget.
En kursledare (Poncho) från Guatemala kom för att lära oss om Ljussättning och allt inom film-planering.